Consell Educatiu de L'Hospitalet de Llobregat
#conselleducatiuLH Órgano Estable de Participación
Cambios en "70. Dar más voz en el Consejo Educativo de Hospitalet en el diseño de las políticas educativas de la ciudad y mayor capacidad de decisión en los presupuestos municipales. "
Descripción (Català)
-
+
Accions planificades i/o realitzades:
S’ha finalitzat el procediment aquest curs 2020-2021 de renovació del reglament del Consell Educatiu de l’Hospitalet. En aquest s’estableixen les funcions d’aquest òrgan participatiu de la comunitat educativa en l’àmbit no universitari:
1. Conèixer i ser consultats sobre els convenis i acords de col·laboració amb els organismes educatius, que afecten l’educació dins l’àmbit del municipi.
2. Rebre informació sobre les actuacions municipals ofertes a les escoles, que afecten els serveis educatius complementaris o extraescolars amb incidència en el funcionament dels centres docents per tal d’afavorir-ne la qualitat pedagògica, la integració amb l’entorn i la millora de l’èxit educatiu i valorar-la.
3. Conèixer i ser consultat sobre la proposta específica de les places escolars que s’han de crear, transformar o suprimir, així com les propostes d’ubicació i les zones i sectors d’influència dels centres docents públics i privats concertats, i la distribució equitativa de les demandes d’escolarització.
4. Conèixer i analitzar el desenvolupament d’accions compensatòries generades pels diferents contextos de l’alumnat: econòmic, social, cultural i personal.
5. Conèixer les normes d’ús dels equipaments escolars en horari no lectiu, per tal d’aconseguir-ne un rendiment màxim i per facilitar l’obertura de les escoles al barri com a element de convivència i cohesió social.
6. Ser informat i assessorar, si escau, sobre els programes i actuacions municipals que afecten les competències obligatòries de l'Ajuntament en el camp de l’ensenyament no universitari.
7. Ser consultat sobre les activitats que tendeixin a millorar la qualitat educativa, especialment pel que fa a l’adaptació de la programació al medi i amb l’objectiu d’afavorir el rendiment educatiu.
8. Participar en l’elaboració del Projecte educatiu de ciutat o el Projecte que correspongui a l’àmbit educatiu de la ciutat.
9. Participar en les accions que es desenvolupin sota els principis de ciutat educadora.
10. Sol·licitar informació a l'administració educativa i a l'administració municipal sobre qualsevol matèria que els afecti.
11. Elaborar informes i dictàmens, a proposta de les comissions de treball, a les administracions i als consells escolars d’àmbit superior sobre qüestions relacionades de la seva competència i, especialment, sobre aspectes rellevants del sistema educatiu.
12. Fer el seguiment, si és el cas, d’aquelles actuacions o programes educatius establerts mitjançant els acords i convenis oportuns entre el Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet.
A més, en el consell educatiu s’aproven cada inici de curs els grups de treball a realitzar amb un encàrrec concret, d’una política pública determinada (Per exemple, el curs 2018-2019 es van fer els grups de treball per elaborar el mapa de l’educació especial, es va realitzar un grup sobre la Formació Professional i un altre de seguiment de les accions del Pacte local per l’educació).
Segons el reglament actual a més dels grups de treball específics de cada curs, s’estableix un grup de treball permanent en el temps per treballar la política pública de la formació professional.
Accions pendents:
Donar al Consell Educatiu de l’Hospitalet major capacitat de decisió en els pressupostos municipals.
Responsable: Ajuntament
Descripción (Castellano)
-
+
Acciones planificadas y/o realizadas:
Se ha finalizado el procedimiento este curso 2020-2021 de renovación del reglamento del Consejo Educativo de Hospitalet. En éste se establecen las funciones de este órgano participativo de la comunidad educativa en el ámbito no universitario:
1. Conocer y ser consultados sobre los convenios y acuerdos de colaboración con los organismos educativos, que afectan a la educación dentro del ámbito del municipio.
2. Recibir información sobre las actuaciones municipales ofrecidas en las escuelas, que afectan a los servicios educativos complementarios o extraescolares con incidencia en el funcionamiento de los centros docentes con el fin de favorecer su calidad pedagógica, su integración con el entorno y la mejora de el éxito educativo y valorarla.
3. Conocer y ser consultado sobre la propuesta específica de los puestos escolares que deben crearse, transformarse o suprimirse, así como las propuestas de ubicación y las zonas y sectores de influencia de los centros docentes públicos y privados concertados, y la distribución equitativa de las demandas de escolarización.
4. Conocer y analizar el desarrollo de acciones compensatorias generadas por los distintos contextos del alumnado: económico, social, cultural y personal.
5. Conocer las normas de uso de los equipamientos escolares en horario no lectivo, con el fin de conseguir un rendimiento máximo y para facilitar la apertura de las escuelas en el barrio como elemento de convivencia y cohesión social.
6. Ser informado y asesorar, si procede, sobre los programas y actuaciones municipales que afectan a las competencias obligatorias del Ayuntamiento en el campo de la enseñanza no universitaria.
7. Ser consultado sobre las actividades que tiendan a mejorar la calidad educativa, especialmente en lo que se refiere a la adaptación de la programación al medio y con el objetivo de favorecer el rendimiento educativo.
8. Participar en la elaboración del proyecto educativo de ciudad o el proyecto que corresponda al ámbito educativo de la ciudad.
9. Participar en las acciones que se desarrollen bajo los principios de ciudad educadora.
10. Solicitar información a la administración educativa ya la administración municipal sobre cualquier materia que les afecte.
11. Elaborar informes y dictámenes, a propuesta de las comisiones de trabajo, a las administraciones ya los consejos escolares de ámbito superior sobre cuestiones relacionadas de su competencia y, especialmente, sobre aspectos relevantes del sistema educativo.
12. Hacer el seguimiento, en su caso, de aquellas actuaciones o programas educativos establecidos mediante los acuerdos y convenios oportunos entre el Departamento de Educación de la Generalitat y el Ayuntamiento de Hospitalet.
Además, en el consejo educativo se aprueban cada inicio de curso los grupos de trabajo a realizar con un encargo concreto, de una política pública determinada (Por ejemplo, en el curso 2018-2019 se realizaron los grupos de trabajo para elaborar el mapa de la educación especial, se realizó un grupo sobre la Formación Profesional y otro de seguimiento de las acciones del Pacto local por la educación).
Según el reglamento actual, además de los grupos de trabajo específicos de cada curso, se establece un grupo de trabajo permanente en el tiempo para trabajar la política pública de la formación profesional.
Acciones pendientes:
Dar al Consejo Educativo de Hospitalet mayor capacidad de decisión en los presupuestos municipales.Responsable: Ajuntament