Consell Educatiu de L'Hospitalet de Llobregat
#conselleducatiuLH Órgano Estable de Participación
Cambios en "66. Promover en los centros educativos el ocio deportivo a través de las entidades deportivas, de ocio y de las AMPAS, el ocio artístico a través del EMMC. Dotar a las AMPAs y AFAs del material deportivo necesario para la realización de estas actividades. "
Descripción (Català)
-
+
Accions planificades i/o realitzades:
A) Des la Regidoria d´esports s´ha dut a terme durant els 5 anys les següents activitats de promoció del lleure esportiu en els centres educatius:
1.Patis oberts dinamitzats: en les escoles: Pere Lliscart, IES Fontseré, IES Rubió i Ors, de dilluns a divendres en diferents horaris. L´Activitat té una duració d´un curs escolar i el monitoratge i la organització es encarregada al Consell Esportiu de L´Hospitalet. En total una mitjana anual de 9.500 usos.
2.Iniciació esportiva: en les escoles: Escola Gornal,Charlie Rivel, PepeVentura, Santiago Ramón y Cajal, Joaquim Ruyra, Pau Vila, Pau Casals, Pere Lliscart Menéndez Pidal, La Carpa, Folch i Torres, Lola Anglada. Aquesta activitat està subvencionada durant 5 mesos. La resta fins a cobrir tot el curs l´asumeix l´escola o en molts casos l´Ampa o Afa. El monitoratge i la organització es encarregada al Consell esportiu de L´Hospitalet. En diferents horaris i amb una participació mitjana de 15 nens/es per escola que assisteixen durant tot el curs.
3.Projecte Hoquei Ciutat: es realitza un treball transversal amb els Serveis socials de L´Ajuntament per tal de organitzar i desenvolupar aquest projecte d´intervenció socioeducativa a nois i noies de 12 a 16 anys en situació de risc social. Els entrenament es desenvolupen a sis centres educatius i una instal·lació esportiva. La participació mitja anual de cada curs és de 70 participants.
B) La Regidoria d´esports ha posat a disposició i ha fet cessió del material esportiu propi per al desenvolupament d´activitats esportives organitzades per a esportives, Ampa, Afas i centres educatius. Sobre tot hi ha hagut demanda des de les entitats esportives ( una mitjana anual de cessió de 36 materials diversos per part d´una mitjana de 26 entitats i Ampas/Afas.
Des del consell esportiu s’ha dut a terme les següents accions:
A) Coordinació d’activitats extraescolars a més de 30 centres de la ciutat.
B) Activitats (Ioga , Taichi i Pilates) en 2 Casals de Gent Gran.
C) Trobades Esportives amb centres de primària i secundària
D) Casals/Campus d’Estiu a Escoles públiques
E) Pla Català Esport a L’Escola
(10 centres de la ciutat)
Des de l’EMMCA:
A) Continuïtat de l’aprenentatge artístic a la seu central de l’EMMCA un cop finalitzada l’etapa de la primària.
B) Educadora Social dins de l’equip de l’EMMCA gràcies a la Fundació Daniel y Nina Carasso durant dos cursos escolars.
En el cas de bellvitge, hi ha una bona coordinació entre el consell esportiu, les AMPA/AFA i el club d’esplai bellvitge.
Hi ha un acord de col·laboració entre els esplais i Plàudite teatre.
Accions pendents:
Des del Consell Esportiu
A) Projecte per formar persones amb discapacitat com a ajudants de monitor esportiu
B) Projecte Activa’t a L’H Escola
S’ha endarrerit la seva implantació per causa de la pandèmia i la manca de recursos econòmics.
Des de l’EMMCA:
A) Educador/a social dins de l’equip de l’EMMCA
B) Elaboració de les beques per poder garantir la continuïtat de l’alumnat a la seu central de l’EMMCA.
C) Ponts tàndem: trencar les barreres de distància, de la compra de l’instrument i del preu públic del servei.
Noves necessitats sobrevingudes:
Des del consell esportiu s’ha detectat en els nostres contactes constants amb les AMPAS dels centres educatius públics de la ciutat molta necessitat de recursos. En aquest sentit creiem que el suport per part de les administracions cap a aquests col·lectius que dediquen moltes hores de manera desinteressada hauria de ser major i podria traduir-se en millores d’instal·lacions, renovació de material, formacions, etc.
Des de l’EMMCA, s’ha detectat la necessitat d’un/a educador/a social dins l’equip de l’EMMCA. I l’elaboració de les bases per les beques que permetin la continuïtat de l’alumnat que prové del programa Fem Tàndem L’H.
Responsable: Ajuntament, Generalitat de Catalunya, entitats i famílies
Descripción (Castellano)
-
+
Acciones planificadas y/o realizadas:
A) Desde la Concejalía de deportes se ha llevado a cabo durante los 5 años las siguientes actividades de promoción del ocio deportivo en los centros educativos:
1.Patios abiertos dinamizados: en las escuelas: Pere Lliscart, IES Fontseré, IES Rubió y Ors, de lunes a viernes en diferentes horarios. La actividad tiene una duración de un curso escolar y la monitorización y la organización se encarga al Consejo Deportivo de L´Hospitalet. En total, una media anual de 9.500 usos.
2.Iniciación deportiva: en las escuelas: Escuela Gornal, Charlie Rivel, Pepe Ventura, Santiago Ramón y Cajal, Joaquín Ruyra, Pau Vila, Pau Casals, Pere Lliscart Menéndez Pidal, La Carpa, Folch y Torres, Lola Anglada. Esta actividad está subvencionada durante 5 meses. El resto hasta cubrir todo el curso lo asume la escuela o en muchos casos el Ampa o Afa. La monitorización y la organización se encarga al Consejo deportivo de L´Hospitalet. En diferentes horarios y con una participación media de 15 niños por escuela que asisten durante todo el curso.
3.Proyecto Hockey Ciudad: se realiza un trabajo transversal con los Servicios sociales del Ayuntamiento para organizar y desarrollar este proyecto de intervención socioeducativa a chicos y chicas de 12 a 16 años en situación de riesgo social. Los entrenamiento se desarrollan en seis centros educativos y una instalación deportiva. La participación media anual de cada curso es de 70 participantes.
B) La Concejalía de deportes ha puesto a disposición y ha hecho cesión del material deportivo propio para el desarrollo de actividades deportivas organizadas para deportivas, Ampa, Afas y centros educativos. Sobre todo ha habido demanda desde las entidades deportivas (una media anual de cesión de 36 materiales diversos por parte de una media de 26 entidades y Ampas/Afas).
Desde el consejo deportivo se ha llevado a cabo las siguientes acciones:
A) Coordinación de actividades extraescolares en más de 30 centros de la ciudad.
B) Actividades (Yoga, Taichi y Pilates) en 2 Casals de Personas Mayores.
C) Encuentros Deportivos con centros de primaria y secundaria
D) Casals/Campus de Verano en Escuelas públicas
E) Plan Catalán Deporte en la Escuela
(10 centros de la ciudad)
Desde la EMCCA:
A) Continuidad del aprendizaje artístico en la sede central de la EMCCA una vez finalizada la etapa de la primaria.
B) Educadora Social dentro del equipo de la EMCCA gracias a la Fundación Daniel y Nina Carasso durante dos cursos escolares.
En el caso de bellvitge, existe una buena coordinación entre el consejo deportivo, las AMPA/AFA y el club de esplai bellvitge.
Hay un acuerdo de colaboración entre los esplais y Plàudite teatre.
Acciones pendientes:
Desde el Consejo Deportivo
A) Proyecto para formar a personas con discapacidad como ayudantes de monitor deportivo
B) Proyecto Actívate en L'H Escola
Se ha retrasado su implantación a causa de la pandemia y la falta de recursos económicos.
Desde la EMCCA:
A) Educador/a social dentro del equipo de la EMCCA
B) Elaboración de las becas para poder garantizar la continuidad del alumnado en la sede central de la EMCCA.
C) Puentes tándem: romper las barreras de distancia, de la compra del instrumento y del precio público del servicio.
Nuevas necesidades sobrevenidas:
Desde el consejo deportivo se ha detectado en nuestros constantes contactos con las AMPAS de los centros educativos públicos de la ciudad mucha necesidad de recursos. En este sentido creemos que el apoyo por parte de las administraciones hacia estos colectivos que dedican muchas horas de forma desinteresada debería ser mayor y podría traducirse en mejoras de instalaciones, renovación de material, formaciones, etc.
Desde la EMCCA, se ha detectado la necesidad de un/a educador/a social dentro del equipo de la EMCCA. Y la elaboración de las bases para las becas que permitan la continuidad del alumnado que proviene del programa Fem Tàndem L'H.Responsable: Ajuntament, Generalitat de Catalunya, entidades y familias.