Consell Educatiu de L'Hospitalet de Llobregat
#conselleducatiuLH Òrgan Estable de Participació
Canvis a "68. Promoure, la participació dels alumnes amb NEE en activitats habitualment no dirigides a ells, fent barreja de diversitats i intercanvi de realitats entre tot l’alumnat. "
Descripció (Català)
-
+
Accions planificades i/o realitzades:
Implantació del model educació 360- temps complet al barri de bellvitge que pretén afavorir la participació de l’alumnat.
S’ha treballat entre l’administració local i les entitats per garantir oportunitats a l’estiu i s’ha incrementat amb la necessitat de garantir-ho a l’agost.
Es realitzen comissions socioeducatives ampliades en les que participen institucions de lleure i socials amb diferents professionals que aborden les necessitats d’infants i joves.
Correspon a cada centre d'acord amb el Decret 102/2010, de 3 d’agost, d’autonomia dels centres educatius i el Decret 150/2017.
Accions pendents:
Manca la dotació de recursos humans que donin suport als infants i joves amb NEE que permetin accedir en igualtat d’oportunitats. (Per exemple vetlladors, educadors, TIS).
Cal millorar la coordinació entre professionals dels centres educatius i entitats per garantir oportunitats amb l’alumnat amb NEE.
Hi ha alumnes d’escola d’educació especial que necessiten models normalitzats en el lleure i seria indispensable garantir la coordinació entre els i les mestres de l’escola i la institució del lleure. Per això, serà imprescindible que les institucions del lleure tinguin els recursos humans de suport per fer-ho possible així com la formació dels que hi són.
Noves necessitats sobrevingudes: Necessitat d’aplicació del Model del Servei d’Intervenció Socioeducativa.
Responsable: Generalitat de Catalunya, Educació i Entitats
Descripció (Castellano)
-
+
Acciones planificadas y/o realizadas:
Implantación del modelo educación 360- tiempo completo en el barrio de Bellvitge que pretende favorecer la participación del alumnado.
Se ha trabajado entre la administración local y las entidades para garantizar oportunidades en verano y se ha incrementado con la necesidad de garantizarlo en agosto.
Se realizan comisiones socioeducativas ampliadas en las que participan instituciones de ocio y sociales con diferentes profesionales que abordan las necesidades de niños y jóvenes.
Corresponde a cada centro de acuerdo con el Decreto 102/2010, de 3 de agosto, de autonomía de los centros educativos y el Decreto 150/2017.
Acciones pendientes:
Falta la dotación de recursos humanos que apoyen a los niños y jóvenes con NEE que permitan acceder en igualdad de oportunidades. (Por ejemplo veladores, educadores, TIS).
Es necesario mejorar la coordinación entre profesionales de los centros educativos y entidades para garantizar oportunidades con el alumnado con NEE.
Hay alumnos de escuela de educación especial que necesitan modelos normalizados en el ocio y sería indispensable garantizar la coordinación entre los maestros de la escuela y la institución del ocio. Por eso, será imprescindible que las instituciones del ocio tengan los recursos humanos de apoyo para hacerlo posible así como la formación de los que están ahí.
Nuevas necesidades sobrevenidas: Necesidad de aplicación del Modelo del Servicio de Intervención Socioeducativa.Responsable: Generalitat de Catalunya, Educación y entidades